Choose profile:
  • Distributor
  • Driver

Valeo Group с гордост отбелязва 100-годишното присъствие на марката SWF

Един век качество от "Германския специалист в производството на чистачки".

SWF, марката, която съчетава традиции и иновации, марката, която принадлежи към Valeo, световен лидер №1 в системите за производство на чистачки*, празнува 100 години.

SWF, с целия си експертен опит и иновативност, предлага пълна гама от първокласни чистачки, за да отговори на различните нужди на пазара на резервни части

Нека открием завладяващата история на SWF:
1922 г.: историята на SWF започва в Битигхайм (Германия) под името "Spezial Werkzeugfabrik Feuerbach"

1927 г.: първите пера за чистачки и разработването на електрически мотори, системи за измиване, осветление и други автомобилни части, се появяват през 1927 г.

1935 г.: на пазара се появяват първите чистачки за извити предни стъкла, предназначени за леки автомобили.

1958 г.: за да се предостави глобално решение на клиентите, на пазара са представени и първите чистачки, специално предназначени за камиони и търговски превозни средства

1974 г.: въведени са еднометровата чистачка за автобуси и първите интегрирани спойлери

1998 г.: SWF се присъединява към Valeo Group и се превръща в основен доставчик в областта на производството на чистачки

2000 г.: Индикатор за износване, иновация на Valeo, е въведен и при чистачките на SWF

2002 г.: първите плоски пера на чистачки за оригинално оборудване са разработени и въведени на пазара

2012: Valeo Group печели награда PACE за своята система Valeo AquaBlade™, произведена в Битигхайм, Германия.  Лидерството на SWF в проектирането на оригинално оборудване, легитимността, експертният опит и иновациите продължават.

2013 г.: Растежът продължава и в каталога се въвежда пълната гама плоски чистачки за камиони - VisioFlex®

2014 г.: в офертата за леки автомобили е включена пълна хибридна гама единични чистачки

2017: SWF Connect е представена на пазара - гама, предназначена за клиенти, които търсят оптимизирана гама плоски чистачки с максимално покритие на автомобилния парк за предни и задни приложения (като за първи път на пазара се появява Premium за задни приложения)

2018: SWF включи в гамата си ексклузивното Valeo AquaBlade™, произведено в Германия. По този начин предлага на пазара на резервни части най-новата си технология за оригинално оборудване и се превръща в единствения оператор на IAM, който обхваща автомобилите, оборудвани първоначално с Valeo AquaBlade™ (повече от 1 милион автомобила). Valeo AquaBlade™, авангардна технология за повишаване на безопасността на пътя.

* Пазарни дялове на оригинално оборудване за леки автомобили за 2019 г.

Марка, която съчетава традиции и иновации

Сега, 100 години по-късно, марката SWF се продава в повече от 50 държави и се е утвърдила като водещ световен специалист в областта на чистачките: компанията проектира и произвежда в Европа пера за чистачки, двигатели и компоненти. Предлагаме пълната гама от първокласни чистачки, които отговарят на различни нужди, с европейско покритие от близо 100% за леки автомобили, тежкотоварни превозни средства и автобуси.

SWF, богато наследство, марка, на която можете да се доверите, празнува 100 години опит и още толкова предстоят!

Системи за чистачки на Valeo в числа

+6 броя чистачки на Valeo се произвеждат на секунда в света
+18 завода на Valeo за системи за чистачки по целия свят
+13 Центъра за изследвания и развитие на Valeo Wiper Systems
+8000 служители за удовлетворяване на нуждите на клиентите
Една трета от новите леки автомобили в Европа са оборудвани със система за чистачки на Valeo през 2019 г.
През 2021 г. 7 от 10 нови търговски автомобила в Европа са оборудвани от Valeo
+130 милиона пера за чистачки, произведени от Valeo през 2019 г.