ЛЕТ
Choose profile:
Workshop
  • Distributor
  • Driver

Ambreiaj dublu cu frecare uscată (DDC)

Confortul și economia au devenit principalele criterii pentru consumatori atunci când aleg un vehicul nou. Acesta este unul dintre motivele pentru care în sistemele de propulsie moderne putem găsi din ce în ce mai multe ambreiaje duble uscate care înlocuiesc soluțiile convenționale.

Confortul și economia au devenit principalele criterii pentru consumatori atunci când aleg un vehicul nou. Acesta este unul dintre motivele pentru care în sistemele de propulsie moderne putem găsi din ce în ce mai multe ambreiaje duble uscate care înlocuiesc soluțiile convenționale. Valeo - companie care este unul dintre liderii inovațiilor în industria auto, participă activ la dezvoltarea tehnologiei cu ambreiaj dublu. Produsele Valeo sunt montate inițial pe liniile de asamblare ale KIA și Hyundai. Acum, aceste produse devin disponibile pentru atelierele independente de aftermarket.

Transmisiile cu dublu ambreiaj combină confortul cutiei de viteze automate cu eficiența ridicată a transferului de cuplu și, în același timp, îmbunătățește consumul de combustibil în comparație cu soluțiile standard - în funcție de model, consumul de combustibil se îmbunătățește de la 5 la 7%. Elementul cheie al acestei soluții este ambreiajul dublu uscat dezvoltat de Valeo împreună cu sistemul de cuplare electromecanică.

Componenta suplimentară care reduce impactul NVH este versiunea modificată a volantei cu dublă masă, proiectată pentru a funcționa împreună cu ambreiajul dublu. Designul său este ușor diferit față de cel utilizat în sistemele de propulsie convenționale, dar funcționează utilizând același principiu de amortizare.

Ambreiajul dublu uscat este construit cu două discuri de ambreiaj care funcționează cu două capace așezate pe doi arbori - unul în interiorul altuia. Unitatea computerului anticipează comportamentul șoferilor cuplând unul dintre discuri și decuplându-l pe cel de-al doilea. Datorită acestui principiu, nu există nicio întrerupere a transferului de cuplu, ca în cazul schimbărilor manuale convenționale de viteză. Oferă o stabilitate mai bună la condus și, în același timp, permite o deplasare mai dinamică, dar totodată mai lină.

Utilizarea sistemului de cuplare electromecanică permite optimizarea în continuare a procesului de schimbare a vitezei și previne problemele legate de funcționarea necorespunzătoare a ambreiajului și de schimbarea vitezelor. Datorită naturii duble a ambreiajului, angrenajele impare și pare sunt acționate de un actuator dedicat care lucrează cu mecanismul corespunzător de disc / capac. Designul unic al ambreiajului dublu uscat și al mecanismul său de acționare permit un transfer de cuplu foarte mare - până la 340 Nm.

Datorită noii oferte Aftermarket Valeo, înlocuirea ambreiajului dublu uscat în cutiile de viteze KIA și Hyundai devine posibilă și pentru atelierele de pe piața independentă de aftermarket. Oferta complexă Valeo, pe lângă unitățile de ambreiaj dublu uscat, constă, de asemenea, din volante dedicate cu dublă masă și actuatoare electromecanice. Se lansează împreună cu un set care cuprinde toate instrumentele necesare reparării profesionale.

Fără îndoială că viitorul sistemelor moderne de propulsie depinde de vehiculele echipate cu transmisii cu dublu ambreiaj. Tehnologia bazată pe ambreiaj dublu uscat vine cu o mulțime de beneficii care la prima vedere sunt greu de combinat. Valeo, în calitate de lider al inovațiilor în sisteme de propulsie, avansează permițând înlocuirea noii tehnologii pentru KIA și Hyundai pe piața independentă de aftermarket, oferind o soluție pregătită împreună cu toate piesele, instrumentele și instrucțiunile de montare necesare.